ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ

Αγία Τριάδα
 

Όταν επισκεφτείς το Δροσοχώρι αξίζει τον κόπο να επισκεφθείς το μικρό και πανέμορφο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας.

Το γραφικό και ιστορικό εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας χτίστηκε το 1883 και μετά την πρόσφατη συντήρησή του έγινε απίστευτα πανέμορφο. Βρίσκεται μέσα σε μια καταπράσινη όαση από αιωνόβια πλατάνια, δίπλα από το ποταμάκι με τους καταρράχτες.
 
Kοντά στην πλατεία του χωριού και κυριολεκτικά πνιγμένο μέσα στα καταπράσινα αιωνόβια πλατάνια, γεμίζει κόσμο κάθε χρόνο στη γιορτή της Αγίας Τριάδας με παραδοσιακούς χορούς και γλέντι.
Αξίζει να αναφέρουμε, ότι είναι χρέος μας να υποστηρίζουμε και να υποκινούμε τους αρμόδιους φορείς, ώστε να δρουν άμεσα όσον αφορά την αναπαλαίωση, συντήρηση, ανάδειξη και προστασία των φυσικών και ιστορικών ναών και εκκλησιών της περιοχής μας, ώστε να αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο την ιστορική και πολιτισμική μας κληρονομιά.


Αγία Κυριακή
Ο γραφικός ναός της Αγίας Κυριακής χτίστηκε το 1974, βρίσκεται σ'ενα καταπράσινο τοπίο και έχει καταπληκτική θέα. Στο μονοπάτι προς το ναό μπορείς να θαυμάσεις τη φύση και να απολαύσεις τον καθαρό αέρα.

Ναός Αγίας Κυριακής


Σύμφωνα με αυτά που λένε οι πρόγονοί μας φημολογείται ότι κατα την περίοδο της Τουρκοκρατίας πίσω απο τον ναό, στον κήπο με τα ψηλά πεύκα έθαβαν τα νεογέννητα που γεννιόντουσαν νεκρά, πιθανόν αυτός ήταν ο λόγος που χτίστηκε εκεί η εκκλησία.Αγία Παρασκευή

Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται κοντά στην πλατεία του χωριού, είναι κι αυτή κυριολεκτικά πνιγμένη στο πράσινο, βρίσκεται χτισμένη δίπλα απο ένα ρυάκι, χαρακτηριστικός και εντυπωσιακός είναι ο αιωνόβιος πλάτανος που βρίσκεται δίπλα απο το εκκλησάκι.


Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης

Ο Ιερός Ναός Αγίου Κωνς/νου και Ελένης δεσπόζει επιβλητικά στο Νότιο άκρο του χωριού. Σύμφωνα με την επιγραφή στην είσοδο του ναού, πιθανό χτίστηκε το 1971. Μια εντυπωσιακή πικνή βελανιδιά στέκεται στην είσοδο της μεγάλης αυλής δίνοντας ένα τόνο δροσιάς και ηρεμίας στο χώρο.


Τριγύρω τα πανύψηλα σκουρόχρωμα κυπαρίσια με το αυστηρό τους περίγραμμα περιβάλλουν το χώρο του ναού με την εκτός χρόνου ατμόσφαιρα του, της ειρήνης και της ηρεμίας. Που τη διακόπτουν μόνο τα χτυπήματα της καμπάνας…


ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου βρίσκεται ψηλά στο χωριό, χτίστηκε περίπου το 1969-1970, γιορτάζει στις 18 Ιανουαρίου.