Τρίτη

PAMVOTIS VIEW TRAIL RUNNING

 

PAMVOTIS VIEW TRAIN

RUNNING IN DROSOCHORI IOANNINA

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ, ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΟΠΟΥ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ,ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 21 ΚΑΙ 8 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΜΕ ΘΕΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ.


Pamvotis View Trail Running Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσοχωρίου διοργάνωνει κάθε χρόνο τον αγώνα ορεινού τρεξίματος την με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του χωριού και διαδρομές που περνάνε από Μαβίλη, Δρίσκο, Γερακάρη και Ηλιόκαλη.
Διαδρομές α) 8 χλμ +390 υψ. β) 21 χλμ +1140 υψ.
Αφετηρία – Τερματισμός Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων έγιναν στην πλατεία του Δροσοχωρίου. Περιγραφή αγώνων Η διαδρομή και των δυο αγώνων είναι κυρίως χωμάτινη με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι μονοπάτι και δασικός δρόμος, ενώ υπάρχει και ένα μικρό κομμάτι ασφάλτου. Στο 8αρι έχουμε θετική υψομετρική 390 μ. ενώ στο 21 χλμ. 1140 μ. Σταθμοί ανεφοδιασμού Στα 21 χλμ. θα υπάρχουν 3 σταθμοί ανεφοδιασμού. Ο πρώτος στο 6ο χλμ., ο δεύτερος στο 13ο χλμ. και ο τελευταίος στο 17ο χλμ. Επίσης στη διαδρομή αυτή υπάρχουν και 3 πηγές με πόσιμο νερό ( 7ο, 15ο , 19ο χλμ.). Στη διαδρομή των 8 χλμ. θα υπάρχει 1 σταθμός υδροδοσίας στο 5ο χλμ. Παροχές αγώνα α) Τεχνικό μπλουζάκι β) Τροφοδοσία αγώνα γ) Σνακ τερματισμού δ) Αναμνηστικό μετάλλιο ε)Φωτογραφίες αγώνα Δικαίωμα συμμετοχής Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. Για την συμμετοχή των ανηλίκων (κάτω των 18 ετών) ζητείται ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ από τον γονέα. Κόστος συμμετοχής 8 χλμ. 10 € 21 χλμ. 15€ Κατηγορίες απονομών α) 15-29 ετών Ανδρών β) 30-39 ετών Ανδρών γ) 50 + ετών Ανδρών δ) Γενική Γυναικών Υγειονομική κάλυψη Την υγειονομική κάλυψη εγγυάται η παρουσία των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων καθώς και η παρουσία ενός ιδιώτη γιατρού. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας ή τραυματισμούς που ενδεχομένως προκύψουν κατά την διάρκεια ή λόγω του αγώνα.
Επικοινωνία Ε-mail: syllogosdrosohori@gmail.com Τηλέφωνα: Αναστάσιος Βασιλείου 6970884035 Κωνσταντίνος Στάικος 6972772791 Λάμπρος Κατέρης 6977748479

ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ PAMVOTIS VIEW TRAIL Κάποιες πληροφορίες για την διαδρομή Στο 1ο μόλις χλμ της διαδρομής των 21 χλμ θα περάσουμε από το εκκλησάκι της αγίας Κυριακής όπου ο Κοσμάς ο Αιτωλός μιλούσε με τους χωριανούς για την θρησκεία μας. Στο 4ο χλμ βρισκόμαστε στην περιοχή κεραμίδι. Οι πρόγονοι μας χρησιμοποιούσαν το χώμα για να φτιάξουν σωλήνες από πηλό και να μεταφέρουν νερό από την περιοχή στην αρχαία πόλη της Καστρίτσας . Στο 6ο χλμ θα αντικρύσουμε τον τάφο του ποιητή Λορέντζου Μαβίλη που σκοτώθηκε στην περιοχή αυτή στους Βαλκανικούς πολέμους. Στο 7ο χλμ θα δούμε το μοναστήρι του αγίου Νικολάου όπως και το ξωκκλήσι της αγίας Παρασκευής που στα θεμέλια της αναβλύζει πόσιμο νερό. Aπό 7ο εώς το 9ο χλμ θα τρέξουμε σε ένα πευκοδάσος που φυτεύτηκε πριν από πολλά χρόνια για να κρατήσει το έδαφος που κατέβαινε με τις βροχοπτώσεις προς τα χωριά Δροσοχώρι και Βασιλική. Από το 9ο χλμ έως το 12ο χλμ κινούμαστε σε μονοπάτι όπου περνούσαν οι έμποροι από το Συρράκο και τους Καλαρρύτες πηγαίνοντας στην πόλη να πουλήσουν τα αγαθά τους. Στο 18ο χλμ μπαίνοντας στο δάσος από βελανιδιές στο δεξί μας χέρι θα δούμε ένα παλιό αλώνι. Τέλος στο 19ο χλμ υπάρχει ένα υδραγωγείο που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των χωριών Πλατανιάς και Ηλιόκαλης πολύ πριν δημιουργηθεί το δίκτυο ύδρευσης. Φυσικά όλα αυτά τα μονοπάτια δημιουργήθηκαν κυρίως για τη μετακίνηση από χωριό σε χωριό όπως και να πηγαίνουν οι χωρικοί στις πηγές για νερό.


ΔΕΣ ΕΔΩ: 

1st Pamvotis Trail View 19/06/2022 


 











 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου