Τετάρτη

Πεζοπορία στο Δροσοχώρι

Γνωρίστε μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή στο Δροσοχώρι που αποτελεί κρυμμένο θησαυρό της φύσης.



Αποδράστε από την πόλη και τη ρουτίνα της καθημερινότητας....  
..τελικά, πολλές φορές η ομορφιά είναι δίπλα μας και εμείς την προσπερνάμε.

Γνωρίστε μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή στο Δροσοχώρι που αποτελεί κρυμμένο θησαυρό της φύσης.. 

 


Η φύση είχε κέφια και δημιούργησε ένα εντυπωσιακό ρέμα, με μικρούς καταρράκτες με πεντακάθαρα νερά δίπλα στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η διαδρομή ξεκινά από ένα πέτρινο κανούλι (παραδοσιακή βρύση) με πεντακάθαρο νερό, 50 μέτρα από το κέντρο της πλατείας, η ασφαλτοστρωμένη διαδρομή προς το εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας ελίσσεται ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και κάτω από αιωνόβια πλατάνια που συχνά κρύβουν τον ουρανό. 

 

 

 

 

 

 

Στην μεγάλη ανηφορική στροφή, πριν φτάσουμε στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας, σταματάμε αριστερά όπου ξεκινά το μονοπάτι, ένας βατός χωματόδρομος δίπλα στο ρέμα.  Το κελάρυσμα του νερού που καλύπτει τον ήχο των βημάτων δίνει σιγά σιγά την θέση του στον θόρυβο του καταρράκτη που σχηματίζει μεγάλη λιμνούλα. Οι πιο τολμηροί, μπορούν να βουτήξουν στη δροσερή και πεντακάθαρη λιμνούλα που σχηματίζεται.

 

 

Ακολουθούμε το μονοπάτι, όπου κινείται παράλληλα με την κοίτη του ρέμματος, διασχίζοντας όλο το φαράγγι, συναντώντας μικρούς φυσικούς καταρράκτες, σκεπασμένους από αιωνόβια πλατάνια και άλλα αυτοφυή δέντρα.


 

Η διαδρομή αυτή, πέρα από τη μαγεία της ανάβασης, κρύβει μικρές εκπλήξεις, καθώς το μεγαλείο της φύσης γίνεται ακόμη πιο έντονο, με τους μικρούς καταρράκτες, σαν να ξεπηδάνε μέσα από τον πίνακα του πιο διάσημου ζωγράφου, θα εντυπωσιάσουν και θα εξαγνίσουν το μυαλό και την ψυχή, με το γνώριμο ήχο του νερού που πέφτει και τις διαβρωμένες από την υγρασία πέτρες, να κυριαρχούν στην απόλυτη ηρεμία της φύσης. 

 

 


Ο καθαρός αέρας της εξοχής, το ημιορεινό τοπίο, η φύση, η γεμάτη αντιθέσεις διαδρομή θα σας αναζωογονήσουν.




Το μεγαλείο των τοπίων, η διακριτική γοητεία των ανεξερεύνητων εν πολλοίς θησαυρών της περιοχής, η φύση, το καθαρό νερό των πηγών και ο καθαρός αέρας δένουν όλα όσα χαρακτηρίζουν την ονομασία του χωριού μας, ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ...






Το άρθρο συντάχθηκε όχι μόνο για την ανάδειξη της περιοχής και του φυσικού πλούτου, αλλά και με σκοπό την ευαισθητοποίηση των  ιθυνόντων για την ανάληψη κοινής δράσης και πρωτοβουλιών κυρίως του ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, για την ανάδειξη του φυσικού κάλλους του ρέματος, σε χώρο καθημερινής απόδρασης και αναψυχής των πολιτών και την προστασία της χλωρίδας...   Η ανάληψη κοινών δράσεων κρίνεται  επιβεβλημένη καθώς κανείς πια δε νοιάζεται για την ανάδειξη και ανάπτυξη στα χωριά της περιφέρειας του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου